NOUN e-exam

BFN203 Past Questions ; Answers

1: Another way to _______ is the market approach

Answer: hedge

2: Investment requires______ which implies that funds will have to be expended by the person who is investing.

Answer: financial commitments

3: Arbitrage refers to the practices of taking advantage of a price__________ between two or more financial market

Answer: Difference

4: Lower risk of investment lowers the risk of an _________significantly

Answer: investment

5: Another way to invest wisely in________ involves the use of speculation

Answer: financial market

6: In speculation, dealer in _________ market pay little attention

Answer: Financial

7: The real estate market are well structured as comparable to ________ market

Answer: Financial

8: Equity capital refers to the ______ contribution

Answer: owners

9: Real estate __________ can be risky in nature, as a form of investment

Answer: Investment

10: Derivative refers to contract that ___________ its value forms the performance of an underlying entity

Answer: Originates

11: Co-operative society as an aggregation of co-operators who_______ their funds together through regular saving

Answer: pooled

12: _________ refers to one part of one’s assets, usually deposits in savings account

Answer: savings

13:  Cash flow involves generating regular income from ______ assets

Answer: Investment

14: _________can also be done with thrifts and credit society or a cooperative society

Answer: Saving

15: Capital gains are generated from an appreciation on the value of _________ assets

Answer: Investment

16: In _________________securities are traded as short term instrument

Answer: money market

17: There is a remarked difference between _____ gains investing and speculation

Answer: Capital

18: ________ is another means of ensuring investment in real estate with some sort of raising equity financing in smaller amount

Answer: real estate crowding fund

19: Money market is the financial market in which________ are traded with maturity of up to one year

Answer: financial instrument

20: Maturities exceed for _______ year

Answer: one year

21: Work of ______is types under intellectual property

Answer: Art

22: When maturities exceed_______ years the market is considered as a Capital market

Answer: Five

23: ________ is the exclusive right of the copy right holder.

Answer: fair use

24: ______ refers to some payment that are made by one company to another company in exchange for the right to use intellectual property

Answer: Royalties

25: _______separating system is intellectual property that qualifies for royalty

Answer: Windows

26: T-bill normal has a maturity date of some month but less than _____ year

Answer: One

27: Marketable securities refers to money market_______ instrument

Answer: Financial

28: ________portfolio is a situation where investor who is willing to take a given amount of risk can invest more aggressively with a property

Answer: non-diversified

29: Hedging is the practice of taking a_______ in one market of offset and balance against the risk adopted by assuming a position in a contrary market.

Answer: Position

30: ______is missing one of the legs of the trade and subsequently having to trade it soon after at a worse price

Answer: execution risk

31: It is advisable to use a ______ investment when making a large investment,

Answer: Hedge

32: Under the current Nigerian law, taxation is enforced by the ______tiers of government

Answer: Three

33: Hedging investor is an _____which is undertaking in order to reduce the risk if adverse price movement in a financial asset

Answer: Investment

34: It is advisable to engage services of ______ since they are professionals in such market

Answer: brokerage firms

35: The term ________ is fraught with many definitions but such expositions recognize the fact that investment requirements financial commitments which implies that funds will have to be expended by the person who is investing

Answer: investment

1: The individual or entity who subscribe to insurance policy against rises is called ____________

Answer: Policy holder

2: Beta neutral approach is one way to

Answer: Hedge

3: Investment is regarded as saving embarked upon as a result of

Answer: Debuted consumption

4: Investment is done with the intention of generating

Answer: Higher Return

5: Hedging is strategy that can be used to take advantages of wise

Answer: investment

6: Consumer can be used in other way such as

Answer: Hedging

7: Missing one of the legs of the trade and subsequently having to trade it soon after at a wise price is called

Answer: Execution risk

8: Brokerage is another word for

Answer: Arbitrageur

9: Crowding fund in very much practice in U.S

Answer: Real Estate

10: The payment to the holder of a right or owner of an asset for the using the property.

Answer: Royalties

11: Diversification is the sort of thing that suffers from what is called

Answer: Double Dip

12: Portfolio optimisation is achieved by placing a larger percentage of high return investment in a____

Answer: Diversified portfolio

13: Beta is the historical correlation between a stock and a/an

Answer: Index

14: A hedge can be constructed from many types of

Answer: Financial instruments

15: A document which sets broad parameters for taxation and ancillary matters connected with taxation is called

Answer: The National Tax Policy

16: Under the current Nigerian law, taxation is enforced by the which tier of government (a) one (b) five (c) six (d) three

Answer: Three

17: The individual or entity who subscribe to insurance policy against rises is the ______ or _______

Answer: Insured or policy holder

18: Subrogation is the legal, principles of

Answer: Insurance

19: Missing one of the legs of the trade and subsequently having to trade it soon after at a worse price is called

Answer: Execution

20: When you are making a large investment, it is advisable to use

Answer: Hedge

21: A monetary charge imposed by the government on person, entities transaction and properties to yield revenue is called

Answer: Tax

22: The practice of taking a position in one market of offset and balance against the risk adopted by assuming a position in a contrary or opposing market or investment marketer

Answer: Hedging

23: In respect of hedging as stock price a common hedging technique used in the financial market for equity technique

Answer: Long/Short

24: The historical correlation between a stock and an index is called

Answer: Beta

25: Charge imposed by the government on person, entities transaction and properties to yield revenue is known as

Answer: Monetary

26: The document which sets broad parameters for taxation and ancillary matters connected with taxation is known as

Answer: The national tax policy

27: What are professionals in investment market called?

Answer: Brokerage Firms

28: The reduction in volatility of a financial assets price movements is known as

Answer: Diversification

29: Property regarded as the creations of the intellect for which a monopoly is granted to the designated owner by law.

Answer: Intellectual

30: A unit of capital ownership in a firm in terms of equity  investment by the shareholder

Answer: The ordinary share

31: Which of the methods can be useful toward marking return on your fund?

Answer: Speculation

32: Which of the following method is used economical by reserving money for future use?

Answer: Saving

33: What can be used to avoid paying taxes?

Answer: Speculation

34: Which of the following usually buy undervalued securities?

Answer: Risker investor

35: Which of the following is the legal principles of insurance.

Answer: Subrogation

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please Enable Ads to have a smooth reading and using time