NOUN e-exam

GST807 Past Questions &; Answers

1: _____defines open and distance learning as a system of teaching and learning characterized by separation of teacher and learner in time and / or space

Commonwealth of Learning

2: The officially recognized attempt at distance education was propounded by ______

Sir Isaac Pitman

3: The current trend in open universities is the movement towards______

Internationalization

4: What Directorate was established in the National Open University of Nigeria to identify and meet the needs of open and distance learning capacity building in the West African sub region? ______

RETRIDAL

5: ______ refers to educational content that can be reused, remixed and redistribute without copyright law

Open content

6: Electronic learning is in what generation of distance education? ______

Answer: Fourth

FBQ7: The interaction that occurs among learners in a web-based instruction is ______

Answer: Learner-to-learner

8: Dr. Opateye operates ______ which contains learning resources and technology, means of teaching modes of teaching and connection to globalcontext

Answer: Learning environment

9: Content must relate to the key concepts and provoke peers to think more insightfully on the concepts. True or False? ______

Answer: False

10: E-learners must be responsible for reading, analyzing their assignments and asking questions when they arise. True or False? _____

Answer: True

11: The act of putting down important points by Chinwe while listening to enable her remember and clarify doubts is _______

Answer: Note taking

12: Hauwa always provide emotional support to her speaker. Which typeof listening is this? ______

Answer: Emphatic

13: When listening, ______ consists of judging or deciding the value of the information received.

Answer: Evaluating

14: What method would Prof. Stone use to give graphic representation of the ideas and concepts when delivering his lecture? _______

Answer: Mapping

15: What kind of speaking will the NOUN FM radio display in order to give a lecture in physics? _______

Answer: Informative

16: ______ is a system of printing in which the letters of the alphabets and numbers are printed with fingers by the people who are blind.

Answer: Braille

17: Fluency comes with the development of phonemic awareness, phonic skills and ______

Answer: Vocabulary

18: Vocalization depicts pronouncing a word ahead of it is being read. True or False? _______

Answer: False

19: Ebong writes to discover new experience, revising or updating an old piece of writing to add new or expunge irrelevant materials. This kind of writing is referred to as ______

Answer: Creative

20: Effective communication through writing should be based on ability to present thoughts, ideas and experience coherently. True or False?______

Answer: True

21: Learning by deducing involves scientific experiment or perform a piece of music. True or False? ______

Answer: False

22: A learner that studies and remembers better with pictures, graphics and diagrams is a _______ learner

Answer: Visual

23: Paragraphs are expected to be characterized by unity, incoherence and must be developed to give desired information. True or False? ______

Answer: False

24: An appropriate way for Murtala to recall what had been read is for him to tell someone or divulge what had been read from life experiences.

True or False? ______

Answer: False

25: ______ skill is the ability to apply frequent and substantial consideration and assessment of one learning process and products

Answer: Reflective

26: Assessment of ______ must be planned and implemented as an integral part of the curriculum and programme instruction.

Answer: Achievement

27: A naturalistic approach of collecting data is accomplished through the use of aptitude test. True or False? _______

Answer: False

28: Formative assessment leads to judgement of students achievement while learning is going on. True or False? ______

Answer: True

29: Self-assessment becomes most effective when students have full knowledge of the learning goals. True or False? ______

Answer: True

30: The aspect of research report that deals with design, population and instrumentation is collectively called ______

Answer: Methodology

31: _____ is supervised on-site work experiences that allows students to practice and demonstrate their developed skills and competencies in their chosen career.

Answer: Practicum

32: In ITF, employers’ control and discipline students like permanent staff. True of False? ______

Answer: True

33: How many times should a teaching practice supervisor visit

schools in order to assess a particular student?

Answer: Two

34: When Kolawole is carrying out a science practical, the conclusion he draws after the experiment is often referred to as _______

Answer: Inference

35: The purpose of ______ is to measure the extent of achievement of learners in terms of educational objectives.

Answer: Examination

 1 The period when students are made to have some face-to-face interactions with instructors in open and distance learning is called

Answer: Facilitation

2: Activities of teaching and learning services consist of the following EXCEPT

Answer: Voluntary residential school

3: Functions of learner’s support could be categorized to the following EXCEPT

Answer: Systematic and skillful

4: All activities an instructor carry out in order to obtain the level of achievement and ability of learners is referred to as

Answer: Assessment

5: Which of the following is NOT essential for ensuring effectiveness assessment methods?

Answer: Discarding individual needs and differences

MCQ6: The fields experiences that allow a student to observe and document

how working professionals perform their duties is

Answer: Practicum

7: Acceptable evaluation leads to

Answer: Decision-making for planning

8: Which of the following is NOT a way to categorize the functions of learners’ support?

Answer: Systematic and skillful

9: Academic counselling helps learners to understand all matters related to the following EXCEPT

Answer: Finance

10: The teaching and learning services rendered by learner supporters is

Answer: Tutorial marking and feedback

11: Which of the following is NOT an information support service?

Answer: Multicultural educational coordination

12: The scope of evaluation involves the following EXCEPT

Answer: Focusing on instructional mismanagement

13: What is designed to familiarize the new students to the university and the study centre operations?

Answer: Orientation

14: The major perennial issue that serves as mediation between the learners and the institutions is

Answer: Feelings of isolation

15: All these learner support processes could reduce distant learners drop-out EXCEPT

Answer: Debasing students sense of confidence

16: The system that creates access to learning time and distance separate from the source of information and the learners is

Answer: Distance education

17: The phenomenon that open and distance learning is flexible in payment plan is referred to as

Answer: Affordability

18: Why is the open and distance learning mode different from traditional education in line with teacher’s role?

Answer: Teacher assumes the role of a facilitator

19: Which of the following is NOT a barrier to effective listening in an open and distance learning?

Answer: Hearing or receiving

20: The type of speaking that makes listeners to relax and enjoy the event is

Answer: Entertainment

21: To be an effective speaker, you must do the following EXCEPT

Answer: make your speech more conversational and less easy

22: What method is Adamu engaging in when he specially takes note and draws up two unequal columns?

Answer: Cornell

23: Which of the following methods would a distance learner utilize to actively participate in learning?

Answer: Discussion and chat forums

24: You can describe fourth generation distance education as the following EXCEPT

Answer: a-learning

: The acronym of the international organization that anchors and

support distance education is

Answer: COL

26: The system that creates access to learning time and distance

separate from the source of information and the learners is

Answer: Distance education

27: The phenomenon that open and distance learning is close to prospective learners is called ______

Answer: Accessibility

28: Why is the open and distance learning different from traditional education in line with the teacher’s role? The teacher

Answer: assumes the role of a facilitator

29: Which of the following is NOT a barrier to effective listening in an open and distance learning?

Answer: Hearing or receiving

30: A kinesthetic distance learner learns through

Answer: Carrying out physical activities

31: The ability to speak a language and maintaining reasonable speed and accuracy is

Answer: Previewing and scanning

32: Practice of your speaking skill will I. improve your communication II. enhance your confidence III. Increase your ability to understand

other people.

Answer: I, II and III

33: Reading for information will aid Foluke to do the following EXCEPT

Answer: Identifying and disorganize important points

34: Which of the following behaviors should NOT be cultivated by distance learners?

Answer: Self-interaction

35: When taking semester examination, Bamidele needs to refrain from the following EXCEPT

Answer: Answering the questions

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Adblock Detected

Please Enable Ads to have a smooth reading and using time